در سال 2005 میلادی کارخانه کامیون سازی Internationalامریکا پیکاپ شاسی بلند فول سایز یا اندازه «King Size» طراحی و تولید کرد.
(تصویر بالا وانت پر قدرت ام ایکس تی از کارخانه انترناش امریکا را نشان میدهد)
وانت پرقدرت کارخانه اینترناش با موتور دیزل V8 شش لیتری به قدرت 3655 اسب بخار و گیربکس اتومات پنج دنده از کارخانه الیسون با نام Allison2000 می باشد، موتور پر قدرت دیزل این پیکاپ بصورت متوسط 20-16 لیتر سوخت در صد کیلومتر مسافت مصرف می کند که با توجه به میزان مصرف سوخت این پیکاپ و وجود باکی با ظرفیت 150 لیتر در این خودرو چندان کارآمد نمی باشد. پیکاپ جدید انترناش دارای اتاق بزرگ و مستحکمی می باشد و همچنین مجهز به مجموعه ای از سامانهای امنیتی است که بعضی از آنها منحصر به فرد است.
در سال های گذشته تغییرات اصلی بیشتر در داخل کابین اتومبیل صورت گرفته است و بطور کلی این نوع پیکاپ در دو مدل بصورت لیمیتد و ساده تولید و ساخته شده است. در مدل لیمیتد داخل کابین مدرن و شیک ، زیبا و کاملا از مواد با کیفیت ساخته شده است، یک صفحه نمایش لمسی 10 اینچی عمودی در داخل برای سیستم ناوبری ، رسانهها و تلفن به خدمت گرفته شده است و در روی داشبورد صفحه نمایشگر لمسی 6.5 اینچی با برنامه های کاربری ، قابلیت پخش CD/DVD پخش موزیک با Blutooth، USB، دوربین دید از عقب و نصب برنامههای گوشی تلفن هوشمند است ، دربها و تمامی شیشها، آینه ها دارای کنترل برقی هستند و مجهز به سیستم تهویه مطبوع و گرم کن صندلیها در فصل زمستان می باشد.
(تصاویر بالا طراحی و زیبا و هوشمند داخلی وانت ام ایکس تی لیمیتد با چهار نفر سرنشین را نشان میدهد)
ابعاد این پیکاپ غول پیکر مانند دیگر آمریکایی ها بزرگ و جالب توجه می باشد. طول آن 5840 میلی متر و عرض 24400 میلی متر و ارتفاع 2360 میلی متر و ارتفاع کف پیکاپ تا زمین برابر با 304 میلی متر میباشد. پیکاپ “ام ایکس تی” توانائی بالا رفتن از سربلائی با شیب 40 درجه و پایین رفتن از شیب 65 درجه می باشد. وزن خالی وانت 4 تن و توانائی حمل باری به وزن 4.5 تن می باشد که در این حال وزن کامل آن به 8.5 تن میرسد و حداکثر سرعت وانت ام ایکس تی انترناش به 135کیلومتر در ساعت میرسد.
(تصویر بالا مدل نظامی وانت ام ایک تی انترناش را نشان میدهد)
همچنین در نمونه نظامی این خودرو با بدنه ضد گلوله و ضد ترکش مینهای کنار جاده ای، برای نیروهای نظامی ارتش ایلات متحده ساخته شده است. که تعداد زیادی از آنها به مناطق جنگی کشور افغانستان فرستاده شده اند و در آنجا بخوبی خود را نشان داده اند.
نویسنده و مترجم : دکتر حمید فرامرز پور