شاسی بلندهای کوچک و کراس اوورها علاقه مندان خاص خود را داشته و هر روز بر میزان محبوبیت آنها افزوده می شود.
این دسته از خودروها با آن که غالبا قابلیت های آفرود چندان بالایی ندارند، با استقبال مشتریان روبرو شده و به همین دلیل خودروسازان نام آشنا نماینده هایی را در این کلاس طراحی و تولید کرده اند که از جمله آنها می توان به ب ام و X1، هیوندای توسان و هوندا CR-V اشاره کرد.
وجود رقابت شدید در این کلاس باعث شده خودروسازان برای پیشی گرفتن از رقبا از حداکثر توان خود استفاده کنند که همین امر منجر به حضور نمایندگانی با کیفیت در همه زمینه ها از جمله ایمنی شده است؛ با این وجود اخیرا یک ایراد شایع در بین تقریبا تمامی مدل ها مشاهده شده است.
موسسه ایمنی بزرگراه های آمریکا موسوم به IIHS چندی پیش یک تحقیق بسیار جالبی انجام داده که در آن چراغ های جلویی 21 شاسی بلند کوچک مورد ارزیابی قرار گرفته است. نکته تعجب برانگیز در تست مورد نظر اینست که نتایج بدست آمده کاملا ناامید کننده هستند و هیچ یک از خودروهای حاضر موفق به کسب بالاترین امتیاز یعنی “خوب” نشده است.
از میان نماینده های موجود فقط چهار خودروی فورد Escape، هیوندای Tucson، مزدا CX-3 و هوندا CR-V حائز امتیاز “قابل قبول” شده و 17 خودروی باقیمانده در رده کیفی “حداقل” و یا “ضعیف” طبقه بندی شده اند. آن چیزی که باعث شگفتی بیشتر می شود، حضور ب ام و X1 و تویوتا RAV4 در رده حداقل و حضور آئودی Q3 و کیا اسپورتیج در رده ضعیف است.
برای تست چراغ های اصلی، مهندسین IIHS، از دستگاه مخصوصی استفاده کرده اند که مسافت پرتاب شده و میزان خیره کنندگی نور را در پنج حالت مختلف اندازه گیری می کند.
این پنج حالت عبارتند از مسیر مستقیم، پیچ تند به سمت راست، پیچ تند به سمت چپ، پیچ ملایم به سمت راست و پیچ ملایم به سمت چپ.
طبق تحقیقات این موسسه، اکثر تصادفات منجر به مرگ در تاریکی و یا هنگام غروب و سحرگاه اتفاق می افتند؛ بنابراین چراغ های اصلی می توانند نقشی اساسی در تامین امنیت خودروها داشته باشند.
بر اساس نتایج تست IIHS چراغ های اصلی خودروهای شاسی بلند کوچک در مقایسه با خودروهای سایز متوسطی مثل نیسان ماکسیما و هوندا آکورد، علی رغم بهره گیری از سیستم های پیشرفته تر عملکرد ضعیف تری دارند.
شایان ذکر است که از سال 2017، تست کارایی چراغ های جلو به لیست آیتم های موسسه IIHS اضافه خواهد شد و برای کسب بالاترین امتیاز ممکن یعنی ” Top Safety Pick Plus” خودروها باید این آزمون را نیز با موفقیت پشت سر بگذارند.
منبع: دیجیاتو